Custom videos are not supported yet :(

Over ons

Mijn naam is Sven Saerens. Ik ben sinds 2011 bestuurder van #slagerijsaerensopwijk.

Ik neem jullie graag even mee terug in de tijd, naar de wortels van mijn ondernemerschap, want het succes van onze zaak heb ik mede te danken aan mijn 3 voorvaders die een neus voor ondernemen konden combineren met de passie voor ons ambachtelijk beroep.

Om de ontstaansgeschiedenis van onze slagerij te kennen moeten we terugkeren naar het Lebbeke van 1926. Daar onderneemt Andreas Saerens op dat moment een beenhouwerij-slachterij uit te baten in de Minnestraat.

We spoelen de klok een generatie door naar 1953, het moment dat Andreas’ zoon, mijn grootvader, André Saerens trouwt met Leona, eveneens slagersdochter. Het koppel opent de beenhouwerij aan de Stwg op Vilvoorde nr 15 te Opwijk (dat is de woning aan het pand naast ons waar nu groente- en fruitwinkel Het Marktje is). Uit dit huwelijk komen 4 zonen. Al snel blijkt dat twee van hun jongens de slagersroeping niet konden negeren. André kijkt op dat moment uit naar een andere zaak voor de oudste, waarop Emmanuel zich in Buggenhout vestigt.

Mijn vader, Dirk Saerens, neemt samen met mijn moeder Nicole de slagerij en winkel van mijn grootouders over in 1985. Zeven jaar later verhuizen ze naar hun nieuwe zaak aan de Stwg op Vilvoorde nr 13, onze huidige vestigingsplaats.

Ikzelf word na mijn lagere schooltijd naar het humaniora gestuurd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en gebeten door het ambachtelijk beroep van mijn vader kies ook ik op 14-jarige leeftijd om later slager te worden. Ik vat de technische opleiding slager-spekslager aan en vervolledig deze met een specialisatiejaar traiteur en opleiding tot kok. Afgestudeerd, besluit ik om buiten de zaak van mijn ouders elders nog wat kneepjes van het vak te leren. Ik woon en werk gedurende vijf jaar bij een topslager in Brussel.

November 2011, geeft mijn vader mij het roer door. Opnieuw wordt de winkel verbouwd en breidt het assortiment zich uit. Met de steun van mijn vrouw Natalie en onze twee kinderen Estelle en César, probeer ik vandaag met mijn gehele team topkwaliteit en een goede service te koppelen aan exclusiviteit en bestellingen op maat.

Kortom, in de familie Saerens loopt het ondernemerschap en het slagersbloed bijna letterlijk door de aderen. Ik ben trots om een 4de generatie ondernemer te zijn en nog steeds mee verder te kunnen schrijven aan het succesverhaal van mijn overgrootvader.

Onze huidige maatschappij vraagt steeds om nieuwe uitdagingen. Het is meer dan ooit de kunst om de juiste balans tussen werk en gezin te vinden, om in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen, om niet stille te staan en correct te anticiperen op nieuwe noden en omstandigheden. Van je passie je beroep maken. Werkijver. Doorzettingsvermogen. Ambacht. Kwaliteit en traditie. Dat is voor mij de essentie van ons ondernemen.

Sven Saerens

Ons team

Met trots stellen we u ons team van vaste medewerkers voor die dagelijks met hart en ziel uw producten bereiden.

Sven

Nicole

Sybille

Lisa

Celine

Tine

Koen

Patrick

Sandra

Nele

Dirk

Elien

Contacteer ons

Winkelinfo

Steenweg op Vilvoorde 13, 1745 Opwijk

T: 052/37.26.34

M: info@vleesvansaerens.be

MA: 11:00 - 18:30

DI-VRIJ: 08:00 - 18:30

ZA: 07:00 - 17:00

DO & ZO: GESLOTEN